tisdag 29 november 2011

Apelsinkvarg

Apelsinkvarg med rostade nötter

Hittade en burk kvarg i kylen som går ut idag och då blev det apelsinkvarg till efterrätt. Funkar nog utmärkt som mellanmål också om man utesluter socker eller minskar det.

Ingredienser, 2 port
250g kvarg
1 apelsin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk florsocker
en handfull hasselnötter

1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Rosta nötterna tills de börjar få färg. Gnid dem sedan i en handduk så att skalet lossnar. Grovhacka.
3.Skär apelsinklyftsfiléer enligt filmen.
4.Blanda kvarg, florsocker och vaniljsocker med en ballongvisp. Blanda också ner lite av apelsinsaften men inte för mycket.
5.Häll kvargen i portionsskålar, lägg på apelsinklyftorna och ströa till sist på de rostade nötterna.

Hur gott som helst och kraftigt beroendeframkallande! ;)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar