tisdag 10 januari 2012

Fredag: Kyckling med chilipasta och sötsur sås

Tomatsallad och sötsur sås
Det är inte alls svårt att göra egen kyckling i ugnen och recept på detta lär garanterat dyka upp här på bloggen i framtiden. Idag blev det dock "fuskkyckling" eftersom det var erbjudande på det. Till det chilipasta som var en trevlig omväxling. Hoppas att det finns fler märken därute som smaksatt sin pasta med chili. Tomatsalladen gjorde jag på följande vis utan någon som helst inbördes ordning:

Ingredienser, 4 port
3 tomater
en skvätt olja
en skvätt balsamvinäger
2 krm torkad basilika
2 krm torkad oregano
2 krm socker
2 krm svartpeppar
färsk basilika


Den kalla, sötsura såsen (passar också fint till fisk) blandar man enkelt ihop och smakar av med salt:

Ingredienser, 4 port
1 burk crème fraiche (200 ml)
1 dl sötsur sås
1 vitlöksklyfta, pressad
salt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar