onsdag 4 januari 2012

Tisdag: Grön ärtsoppa med pepparrotscrème

Väldigt grön soppa

Jättegod soppa på gröna ärtor som passar såväl till vardags som till förrätt. Till vardags får man dock utöka med en macka. Det bästa med denna soppa är att den smakar så "rik" fastän det kommer fett endast från buljongen, en yttepytte bit margarin och mjölken - inget annat. Så det är bara att smaska på! Originalreceptet hittade jag på tasteline och så här gjorde jag:

Ingredienser, 4 port
en klick margarin
1 gul lök
600 g frysta gröna ärtor
4 dl vatten
1,5 dl mjölk (minst mellanmjölk behövs)
1,5 dl crème fraiche + färsk pepparrot eller pepparrotsfärskost
1/2 - 1 tsk örtsalt 
1 buljongtärning (kyckling eller grönsaksbuljong)
1/2 tsk svartpeppar

1.Hacka löken och fräs den mjuk i margarinet utan att det tar färg.
2.Tillsätt vatten, buljong och ärtor. Låt koka i ca 8 minuter.
3.Mixa soppan slät och tillsätt mjölken lite i taget tills du får önskad tjocklek på soppan. Smaka av med peppar.
4.Blanda crème fraiche med pepparrot eller färskosten och klicka i soppan vid servering. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar