torsdag 12 januari 2012

Onsdag: Timjankotlett med palsternacksmos

Palsternacksmos och timjankotlett

Kotletterna är bara saltade, pepprade och beströdda med timjan. Enkelt och jättegott. Den som vill ha extrapiff, pressar över lite vitlök under stekningen också. Palsternacksmoset gjorde jag så här:

Ingredienser, 4 port
600g palsternacka
1 stor morot (om man vill ha moset sötare) eller en stor potatis (tar bort sötman)
en klick margarin (jag brukar ta Bregott)
en skvätt mjölk
muskot, riven
salt och peppar
ev. hackad persilja

1.Skala rotfrukterna och skär de mi små bitar. Koka i osaltat vatten tills de är mjuka. Ta ner från plattan och sila av vattnet,
2.Mosa med en potatismosgrej, lägg i en rejäl klick margarin och låt smälta.
3.Salta ordentligt (börja med 1 tsk) och häll i en skvätt mjölk. Vispa med elvisp eller med ballongvisp. Fortsätt hälla i mjölkskvättar tills du får önskad konsistens.
4.Smaka av med salt, peppar och muskot. Den som vill rör ner hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar