torsdag 5 januari 2012

Onsdag: Rårissallad

Läcker rårissallad

Här kommer en smaskig sallad som egentligen inte kräver så mycket mer än det som man oftast har hemma. Det är svårt att tänka sig att nedanstående ingredienser kan bli så goda ihop. Sriracha-såsen finns att köpa i välsorterade matbutiker eller asiatiska livs. Jag råkade ha en del enportionsförpackningar hemma som jag fått med från en hämtmatsrestaurang. En sådan förpackning (1-2 tsk) var precis perfekt till dressingen. Salladen passar jättebra till grillat, som picknickmat eller också kan man servera skinkrullar eller tofu till.

Ingredienser, 4 port
2,5 dl okokt råris (eller vildrismix)
2 morötter, rivna
2 dl haricots verts
1 röd paprika
1/2 purjolök (eller 3-4 salladslökar)

Dressing:
1 msk riven ingefära
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
1 msk soja
1 msk honung
1-2 tsk stark chilisås (gärna Sriracha)
1 tsk sesamfrön
1 msk rapsolja
salt och peppar

1.Koka riset enligt anvisningar och låt det sedan kallna helt.
2.Snibbla grönsakerna under tiden och blanda sedan ingredienserna till dressingen.
3.Blanda ris, grönsaker och dressing och låt det dra i minst 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar