Cakepops |
Fantastiskt fin idé när man har en massa pepparkakor kvar. Funkar ju också alla andra dagar på året med både mjuka kakor och kex. Använder man mjuka kakor så får man förmodligen ta mindre färskost.
Ingredienser, ca 18 st
200g pepparkakor
100g Philadelphia
1 msk riven ingefära
100-150g vit choklad
strössel
1.Lägg pepparkakorna i mixern och kör tills de blivit smulor (som ströbröd)
2.Mixa i ingefäran samt hälften av färskosten till att börja med. Fyll på med mer ost tills det går att klämma ihop smeten utan att den trillar isär.
3.Forma bollar och lägg dem på en skärbräda. Ställ in i kylen i någon kvart. Klipp till grillspettspinnar och doppa sedan gärna en cm på pinnarnas ena sida i chokladen innan du stoppar in dem i bollarna så håller de lite bättre.
4.Smält chokladen. Hos mig funkade inte vattenbad alls till vit choklad så jag micrade den på låg värme (tönivå) i korta intervaller. Den smälte sedan lite mera när jag rörde i den. Det gick bra att pensla på chokladen med lätt hand men rejäla chokladklickar. Någonstans måste man ju balansera allting ;)
5.Strössla på efter förmåga eller doppa klubborna i strösslet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar