onsdag 7 december 2011

Tisdag: Ugnspannkaka med bacon, purjo och paprika

Ugnspannkaka med bacon, purjo och paprika


Klassiskt recept på ugnspannkaka fast lite uppiffat. Den form jag använde hade måtten 26 x 34cm. Jag bytte en del mjöl mot grahamsmjöl och då fick ugnspannkakan en mustigare smak. Kan också tillägga att jag hade lite tråkigt under gräddningen vilket ju tydligt syns på morötterna. =D

Ingredienser, 6 portioner
4 ägg
3 dl mjöl (1 dl grahamsmjöl och 2 dl vetemjöl)
8 dl mjölk
3/4 tsk salt

Fyllning:
en halv purjo
ett paket bacon
1 paprika

1.Sätt ugnen på 225 grader.
2.Blanda mjölsorterna med saltet. Häll i hälften av mjölken och blanda väl. Tillsätt sedan resten av mjölken. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
3.Skär under tiden bacon i små bitar, purjon i tunna skivor och paprika i tärningar.
4.Lägg en klick margarin i ugnsformen och låt det smälta i ugnen. Lägg i bacon, purjo och paprika och stek i ugnen medans pannkaksblandningen sväller.
5.Häll pannkakssmeten över baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills smeten har "stannat".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar