Ugnspannkaka med bacon, purjo och paprika |
Ingredienser, 6 portioner
4 ägg
3 dl mjöl (1 dl grahamsmjöl och 2 dl vetemjöl)
8 dl mjölk
3/4 tsk salt
Fyllning:
en halv purjo
ett paket bacon
1 paprika
1.Sätt ugnen på 225 grader.
2.Blanda mjölsorterna med saltet. Häll i hälften av mjölken och blanda väl. Tillsätt sedan resten av mjölken. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
3.Skär under tiden bacon i små bitar, purjon i tunna skivor och paprika i tärningar.
4.Lägg en klick margarin i ugnsformen och låt det smälta i ugnen. Lägg i bacon, purjo och paprika och stek i ugnen medans pannkaksblandningen sväller.
5.Häll pannkakssmeten över baconet och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills smeten har "stannat".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar