Extremt mycket soppa |
Ingredienser, 8-10 port
3 stora potatisar
1 morot
250g palsternackor (ca 5-6 st)
1/4 vitkålshuvud
en handfull broccolistjälkar
1 purjo
500g köttfärs
2 msk tomatpuré
2 krm hel kummin
1 tsk peppar
2 lagerblad
4 msk fond (eller 2 buljonger)
2 tsk "I hetaste laget" (chilipulver eller liknande går bra)
persilja
1.Skär munstora bitar av potatis, morot, palsternacka, broccolistjälkar och vitkål.
2.Skiva purjon men spara en liten bit längst ner (den tråkiga vita biten) som ska hackas istället.
3.Bryn vitkålen och purjohacket och ta ut det ur grytan. Bryn sedan köttfärs.
4.Häll tillbaka vitkålen i grytan och häll på vatten så att det täcker. Koka i 10 minuter.
5.Häll sedan på de andra grönsakerna och åter igen vatten så att det täcker. Hos mig blev det 2 liter.
6.I med tomatpuré, kummin, peppar, lagerblad, fond/buljong och någon stark krydda. Koka tills grönsakerna är al dente, ca 15-20 minuter. Strö gärna i persiljestjälkarna som ger en fin smak i soppor.
7.Smaka av och strö på rikligt med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar