tisdag 13 december 2011

Måndag: Morotspuré med ugnsbakad fisk och cocktailtomater

Morotspuré med fisk och cocktailtomater


Otippat att morotspuré kan bli så gott! Tack vare ingefäran blir det ganska kryddigt efter någon munsbit. Ingefäran tar också fram morotssmaken mer. Morotspurén passar till fisk, kött och stekt korv. Man kan säkert vidareutveckla detta till en morotscappuchino också med en klick crème fraiche på och riven muskot eller så... Hursomhelst blir moset ganska löst i början men tjocknar lite mer efter någon minut.

Ingredienser, 4 port
500 g morötter (ca 4 medelstora)
1 stor potatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 1 L vatten + 2 msk fond/1 buljong
4 msk crème fraiche
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
muskot
1 rågad tsk riven ingefära
persilja

1.Skär morötter, potatis och lök i mindre bitar. Hacka vitlöken. Häll på vatten tills det täcker och så i med fond eller buljong. Koka det aningens mjukare än vanligt.
2.Sila av och häll grönsakerna i matberedaren. Tillsätt ingefäran och mixa till önskad tjocklek. (Eller purera direkt med mixerstav)
3.Tillsätt crème fraiche, peppar, riven muskot och salt (smaka dock av först och börja alltid med halva saltmängden).
4.Strö på hackad persilja.

Till detta gjorde jag fisk och cocktailtomater i ugnen. Väldigt enkelt hållna men ibland är det bättre så. Fisken köpte jag för 18.90 och den var supergod! Portionsstyckad ja men inte alls ihoptryckta småslamsor som F***us gör utan rejäla tjocka bitar.

Häll citron, salt och peppar på och så smält en klick margarin i ugnen. Lägg sedan på fisken och baka i mitten av ugnen i 20 minuter, 200 grader. Samtidigt sätter du också in cocktailtomater i en liten ugnsform, i vilken du också smält en klick margarin först. Se till att tomaterna är tvättade. Salta lätt, någon krydda på som timjan och så droppar man balsamvinäger över (jag hade mörk). Blanda gärna med det smälta smöret också och pensla lätt på tomaterna. Fisken blev klar samtidigt som tomaterna hos mig. Alla involverade parter var nöjda med gårdagens mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar