fredag 16 december 2011

Torsdag: Senapsägg

Senapsägg


Det här receptet är jättebra om man vill äta något matigt, billigt och gott. Rätten passar bäst med potatis till. Ett litet tips: När man hällt mjölken i såsredningen känns såsen för tunn men den får på något magiskt vis en fin konsistens när väl senapen kommit i.

Ingredienser, 4 port
ca 4 ägg (såsen räcker till fler ägg)
30g smör (en liten klick)
1 msk mjöl
1/2 liter mjölk
5 msk senap (medelstark eller stark)

1. Koka äggen hårda och sätt igång potatisen.
2.Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölet.
3.Häll i mjölken lite åt gången och rör kraftigt. Låt koka upp.
4.Tag kastrullen från plattan och tillsätt senapen. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera gärna med persilja eller hackad gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar