Fylld paprika |
Ingredienser, 4 port
2 portioner ris
4 stora paprikor
150 g champinjoner
1/2 gul lök
1 paket bacon eller stekfläsk
1 burk krossade tomater
torkad basilika, mejram, oregano
peppar och salt
1.Sätt ugnen på 200 grader. Skölj paprikan, skär av toppen och rensa dem. Sätt dem i en lätt oljad ugnsform. Koka ris till 2 personer enligt förpackningen.
2.Stek baconbitar och tillsätt sedan hackad gul lök och klyftade champinjoner. Peppra.
3.Häll på krossade tomater och kryddorna. Börja med 2 nypor av varje krydda och smaka dig sedan fram.
4.Blanda i riset och fyll sedan paprikorna. Avsluta med en bit ost, antingen vanlig hushållsost, fetaost eller mozzarella. Sätt på paprikalocken igen och så in i ugnen. Ugnsbaka i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar