torsdag 15 december 2011

Onsdag: Fylld paprika

Fylld paprika


Här är min fyllda paprika utan förkokning, förbakning eller annat tjafs! Behövs inte och är bara onödigt jobbigt. Jag använde vildrismix som sväller ganska mycket så om man har snabbris får man kanske ta lite mer än till 2 personer. Det som blir kvar av fyllningen kan man ju lägga upp på tallriken tillsammans med paprikan.

Ingredienser, 4 port
2 portioner ris
4 stora paprikor
150 g champinjoner
1/2 gul lök
1 paket bacon eller stekfläsk
1 burk krossade tomater
torkad basilika, mejram, oregano
peppar och salt

1.Sätt ugnen på 200 grader. Skölj paprikan, skär av toppen och rensa dem. Sätt dem i en lätt oljad ugnsform. Koka ris till 2 personer enligt förpackningen.
2.Stek baconbitar och tillsätt sedan hackad gul lök och klyftade champinjoner. Peppra.
3.Häll på krossade tomater och kryddorna. Börja med 2 nypor av varje krydda och smaka dig sedan fram.
4.Blanda i riset och fyll sedan paprikorna. Avsluta med en bit ost, antingen vanlig hushållsost, fetaost eller mozzarella. Sätt på paprikalocken igen och så in i ugnen. Ugnsbaka i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar