söndag 27 november 2011

Lördag: Ugnsrostade grönsaker och fetaost

Ugnsrostade grönsaker med fetaost

Jag kan för mitt liv inte fatta att vi orkade ställa oss och snibbla alla dessa grönsaker efter allt julstök som denna dagen innebar. Pust! Huvudsaken är att det blev fint därhemma och att maten var god!

Ingredienser, 4 port
1 aubergine
1 zucchini
1 röd lök
4 paprikor
ca 2 tsk blandade gröna kryddor, till exempel timjan, rosmarin, basilika
2-3 nypor svartpeppar
1 tsk salt, gärna örtsalt
olja 

1.Skär alla grönsaker i bitar men gör lite mindre bitar av löken och zucchinin. 
2.Lägg de i en ugnsfast form, häll över olja och kryddor och blanda allting.
3.Ugnsrosta i 250 grader tills grönsakerna är klara, ca 15 minuter.

Servera med fetaost och kokt sparris. Detta är en jättebra rätt som funkar med de flesta grönsakerna.

Glad första advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar