onsdag 30 november 2011

Tisdag: Fiskgryta och ris

Mumsig fiskgryta

Den här rätten går så snabbt att göra att man knappt hinner med själv. Mitt ris kokar i 25 minuter så jag hade gott om tid till att göra vid ingredienserna, prata lite strunt och laga fiskgrytan. Gott och nyttigt är det också.....ja, minus grädden då.

Ingredienser, 4 port
400g fisk
3-4 paprikor (alt. zucchini eller sugarsnaps)
1/2 purjolök
frysta ärtor
1 msk vitvinsvinäger
2 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar och lite salt till fisken

1.Börja med att skära grönsakerna; paprikorna tills munsbitar och purjon i skivor.
2.Fräs i en stekpanna tills det får en aning färg.
3.Häll över mjöl och kryddor, blanda runt och häll sedan på grädde och vinäger. Om såsen blir för tjock kan man hälla  i en skvätt vatten.
4.Dela fisken i munsbitar och krydda dem lite. Lägg ner i grytan tillsammans med ärtorna och låt småputtra i några minuter under lock tills fisken är klar.

Servera med ris och citron.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar