onsdag 9 november 2011

Tisdag: Äggsallad med matjes

Äggsallad

Mörkt bröd med hemmagjord äggsallad på spenatbädd, toppad med matjessill och gräslökssprinkles, med tomat on the side - den du! Den modige dricker en snaps till... 
Här kommer i alla fall mitt recept på äggsallad:

Ingredienser, 4 port
5 ägg
½ gul lök
4 små inlagda gurkor
3 msk majonnäs
4 msk kvarg, crème fraiche eller yoghurt
2 tsk senap
1 krm curry
2 krm salt 
1-2 krm svartpeppar
Gräslök eller persilja att dekorera med

1.Hacka lök, gurka och de hårdkokta äggen.
2.Blanda kvarg, majonnäs och kryddor. Smaka av.
3.Tillsätt ägghacket och blanda allting väl. Smaka av igen och låt stå i kylen till servering. 
4.Den som vill, dekorerar med gräslök eller persilja. Man kan också blanda i några nypor grönt i själva salladen. När salladen har stått i kylen ett tag, kan man behöva salta och peppra lite till. Gör gärna äggsalladen en dag i förväg – då smakar den ännu bättre!

TIPS: Kvarg innehåller mycket protein, vilket gör den ganska mättande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar