måndag 7 november 2011

Söndag och måndag: Rulltårta med hallon och vispgrädde



Smaskig rulltårta till efterrätt
Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

2 dl hallonsylt

1.Sätt ugnen på 250° C. Täck en plåt med bakplåtspapper.
2.Vispa ägg och socker pösigt.
3.Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet.
4.Bred ut smeten så jämnt som möjligt på plåten. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Det tar snabbt färg så bevaka din kaka!
5.Strö lite socker på kakan när du tagit ut den ur ugnen. Stjälp sedan upp kakan på ett annat bakplåtspapper med sockerströsidan neråt. Dra av pappret och pensla med kallt vatten om det inte släpper.
6.Bred på hallonsylt och rulla ihop till en rulle.
7.Skär skivor i önskad tjocklek, spritsa vispgrädde på och garnera med frukt, och hyvlad vit choklad.

Hur gott som helst, enkelt att göra och gravt underskattad idag! :p

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar