torsdag 3 november 2011

Onsdag: Fisk med brysselkål och hollandaisesås

Fisk med brysselkål och hollandaisesås
Onsdagens mat bestod av torsk, brysselkål, rismix med rött ris och hollandaisesås. Inga större krusiduller med ingredienserna. Så här gjorde jag:
1.Skölj riset och koka upp tillsammans med vatten och salt. Låt sedan sjuda på svag värme i 25 minuter.
2.Under tiden sköljer man brysselkålen och putsar till den. Koka i saltat vatten i knappt 10 minuter. Precis när vattnet börjar koka kan man ta bort locket så att den gröna färgen inte försvinner (gäller de flesta gröna grönsakerna). 
3.Salta fisken ordentligt och stek i stekpanna på medel till svag värme. Den bränns lätt vid så det är bra om man känner efter med en stekspade att fisken inte bränts vid. Vänd fisken, men bara en gång! Krydda gärna med peppar eller något annat smaskigt. Hos mig råkar nästan all fisk ut för en fiskkrydda med bland annat saffran i - hur gott som helst.
4. Hollandaisesåsen är så färsk som den bara kan bli - direkt ur påsen ;)

Fisk är gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar